SFAST 11.22 SEK (-0.71%)

Stenhus utvecklar befintliga fastigheter och tecknar långa hyresavtal på ca 9 900 kvm i Västerås

Stenhus Fastigheter i Norden AB (publ) (”Stenhus” eller ”Bolaget”) har ingått hyresavtal med Motonet, Dollarstore och Areco omfattande totalt cirka 9 900 m2 på Fastigheterna Köpmannen 7 och Köpmannen 12 i Hälla Västerås. Totalt sammanlagt underliggande hyresvärde är cirka 16,7 MSEK per år. Den genomsnittliga löptiden på kontrakten är drygt 12 år.

Fastigheten Köpmannen 7 i Västerås innehåller idag Hälla Shopping och genom dessa uthyrningar och den omdaning som Stenhus genomför kommer den uthyrningsbara ytan öka med cirka 1 000 m2 (från 8 000 m2 till 9 000 m2). Preliminär beräknad inflyttning för Motonet och Dollarstore i Köpmannen 7 är 2024/2025. Areco beräknas flytta in i Köpmannen 12 under Q3 2024.

Elias Georgiadis, verkställande direktör på Stenhus Fastigheter, kommenterar:

– ”Stenhus Fastigheter AB har en vision i sina fastigheter på Hälla handelsplats att skapa en modern handelsplats med starka varumärken och hyresgäster med långa hyresavtal. Fantastiskt kul att välkomna starka och profilerade hyresgäster till vår vision. Det är ett styrkebesked att vi i denna process både hittat ett samarbete med väletablerade varumärken och att vi lyckats utöka den uthyrningsbara ytan hållbart utan att bygga ut”.

Johan Ljung verkställande direktör på Motonet kommenterar:

-"Vi är mycket nöjda över att få vara en del av visionen inom Hälla handelsområde. Motonet kommer tillföra trafik till området och skapa värde för alla kunder som är intresserade av bland annat bil, båt, jakt, fiske samt gör-det-själv-arbete."

Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore kommenterar:

-”Dollarstore har länge haft som målsättning att öppna ytterligare en butik i Västerås och när möjligheten till en butik på Hälla handelsområde öppnades ser vi en chans att erbjuda lågpris på riktigt till fler kunder.”


Ändrad 2024-03-06

  • News
  • IR
  • Swedish
  • Corporate Action
  • Other